گروه پژوهشی مهندسی آب و محیط زیست

19 08 2015
کد خبر : 3915990
تعداد بازدید : 21

  معرفی گروه پژوهشی آب و محیط زیست

slide0006_image0371279425735big

 اهمیت دریای خزر و سلامت آن برای حفظ نظام اکوسیستمیک منطقه و حیات زیستمندان وابسته به آن، بر همگان مشخص است. صرف نظر از صنعت صید آبزیان که به طور مستقیم معیشت تعداد زیادی از خانواده‌ها در استان‌های گیلان، مازندران و گلستان را تامین می‌کند، سرسبزی، حفظ جنگل‌ها و مراتع، آب و هوای مطبوع آن و نیز کشاورزی این استان‌ها تماما وابسته به حیات دریای خزر می‌باشد. امروزه با توسعه کشاورزی و استفاده از سموم دفع آفات، گسترش صنایع کوچک و بزرگ منجر به ورود انواع آلودگی‌های خانگی، صنعتی، کشاورزی و غیره از طریق رودخانه‌ها به این دریا شده است.

رئوس فعالیت‌های پژوهشی مرکز تحقیقات آب و محیط زیست
  • مطالعه رفتار هيدروديناميکي جريان آب و رسوب در رودخانه‌ها: شامل مطالعه انتقال رسوبات، بررسي اثرات احداث سازه‌هاي آبي بر مرفولوژي رودخانه‌ها و مطالعه اثرات برداشت مصالح بر پايداري رودخانه‌ها و مکانيابي نقاط قرضه،
  • روش‌هاي سازه‌اي و غير سازه‌اي حفاظت از بستر و سواحل رودخانه‌ها و نیز مهار و کنترل سیلاب،
  • مدل‌سازي فيزيکي- هيدروليکي آبراهه‌ها و سازه‌هاي آبي،
  • مطالعه پارامترهاي اثر گذار بر خودپالايي آبراهه‌ها و انتقال آلودگي در آنها
  • بهينه‌سازي سيستم‌هاي آبياري و زهکشی با هدف دستيابي به منافع زيست محيطي، اقتصادي و عدالت اجتماعي،
  • مديريت کمي و کيفي منابع آب مصرفي در بخش کشاورزي،
  • ارزيابي و مديريت شبکه‌هاي آبياري و زهکشي بر اساس معيارهاي زيست محيطي،
  • پایش کیفی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی
دسته بندی :
page

خبر های مهم

ناشر الأصول

28 12 2022

رویداد اصول عملکرد، طراحی و چالش های سیستم های اسمز معکوس برگزار شد

رویداد اصول عملکرد، طراحی و چالش‌های سیستم‌های اسمز معکوس (RO) مورد استفاده در فرآیندهای تصفیه آب و فاضلاب توسط آقای دکتر شهرام نیازی عضو هیات علمی گروه مهندسی آب و محیط زیست پژوهشکده حوضه آبی خزر برگزار شد. به مناسبت هفته پژوهش و در راستای اهداف پژوهشکده حوضه آبی دریای خزر مبنی بر ارتباط بیشتر با صنعت و کمک به حل مشکلات صاحبان صنایع، در روز چهارشنبه ۳۰ آذرماه ۱۴۰۱، کارگاه"اصول عملکرد، طراحی و چالش‌های سیستم‌های اسمز معکوس (RO) مورد استفاده در فرآیندهای تصفیه آب و فاضلاب" در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار گردید. در این کارگاه ۴ ساعته که با حضور بیش از ۴۰ نفر از بهره‌برداران، صاحبان صنایع و دانشجویان علاقه‌مند به این حوزه برگزار شد، به بحث و تبادل نظر در خصوص مشکلات و چالش‌های بهره‌برداری سیستم‌های اسمز معکوس (RO) موجود در تصفیه‌خانه‌های آب صنایع پرداخته شد. سخنران این کارگاه، دکتر شهرام نیازی عضو هیات علمی گروه مهندسی آب و محیط زیست پژوهشکده حوضه آبی خزر، عدم شناخت کافی اصول عملکرد و روش های بهره برداری ناکارآمد از سیستم‌های RO  را به عنوان مهمترین مشکلات این سیستم‌ها در سطح استان گیلان برشمردند. در پایان این رویداد، تعدادی از فعالان در صنایع فولاد و آبزی پروی برای همکاری بیشتر و استفاده از خدمات مشاوره‌ای پژوهشکده ابراز تمایل نمودند.  

26 06 2021

تألیف کتاب "راهنمایی شناسایی ماهیان اقتصادی جنوب دریای کاسپین" توسط عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان

کتاب "راهنمایی شناسایی ماهیان اقتصادی جنوب دریای کاسپین" توسط دکتر شیما بخشعلی زاده، دکتر کیوان عباسی، مهندس عادله رستم زاده و مهندس رضا نظام دوست توسط انتشارات جهاد دانشگاهی منتشر شد. امروزه افزایش جمعیت سبب توجه دوچندان به دریاها و منابع موجود درآن شده است. تنوع آبزیان و وجود طیف متنوعی از آنها در شمال و جنوب کشور سبب شده است که محصولات شیلاتی جایگاه ویژه ای در سبد غذایی ساکنین این مناطق و استان­های همجوار آنها داشته باشند. بر این اساس استفاده از آبزیان و به ویژه ماهیان مورد توجه بیش از بیش قرار گرفته و خوشبختانه سرانه مصرف آن رو به افزایش می­رود.  لذا دراین کتاب بر آن شدیم تا آشنایی با این منابع غنی در  شمال کشور را با زبانی ساده و قابل درک برای اقشار مختلف مردم و افرادی که کوچکترین آشنایی با ماهیان ندارند فراهم آوریم تا ضمن آشنایی آنها به آنچه در بازار می بینند و مصرف می کنند، به وضعیت  ذخایر زیستی و شدت آسیب پذیری آنها نیز واقف شوند و به سهم خود در پایداری این ذخایر ارزشمند کوشا شوند. امید است مطالعۀ این کتاب و استفاده از راهبردهای شناسایی ارائه شده در آن، بتواند منجر به شناخت آسان ماهیان برای عموم مردم شده و به حفظ نسل این گونه­های ارزشمند با صید پایدار و مسئولانه از یک سو و خرید آگاهانه و مسئولانه از سویی دیگر کمک نمایند تا بتوانیم شاهد ذخایر پایدار این ماهیان باشیم و این میراث ارزشمند را برای نسل­های بعدی نیز حفظ کنیم.