FA EN AR RU FR CHI

تألیف کتاب "راهنمایی شناسایی ماهیان اقتصادی جنوب دریای کاسپین" توسط عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان

کتاب "راهنمایی شناسایی ماهیان اقتصادی جنوب دریای کاسپین" توسط دکتر شیما بخشعلی زاده، دکتر کیوان عباسی، مهندس عادله رستم زاده و مهندس رضا نظام دوست توسط انتشارات جهاد دانشگاهی منتشر شد.

امروزه افزایش جمعیت سبب توجه دوچندان به دریاها و منابع موجود درآن شده است. تنوع آبزیان و وجود طیف متنوعی از آنها در شمال و جنوب کشور سبب شده است که محصولات شیلاتی جایگاه ویژه ای در سبد غذایی ساکنین این مناطق و استان­های همجوار آنها داشته باشند. بر این اساس استفاده از آبزیان و به ویژه ماهیان مورد توجه بیش از بیش قرار گرفته و خوشبختانه سرانه مصرف آن رو به افزایش می­رود.  لذا دراین کتاب بر آن شدیم تا آشنایی با این منابع غنی در  شمال کشور را با زبانی ساده و قابل درک برای اقشار مختلف مردم و افرادی که کوچکترین آشنایی با ماهیان ندارند فراهم آوریم تا ضمن آشنایی آنها به آنچه در بازار می بینند و مصرف می کنند، به وضعیت  ذخایر زیستی و شدت آسیب پذیری آنها نیز واقف شوند و به سهم خود در پایداری این ذخایر ارزشمند کوشا شوند.

امید است مطالعۀ این کتاب و استفاده از راهبردهای شناسایی ارائه شده در آن، بتواند منجر به شناخت آسان ماهیان برای عموم مردم شده و به حفظ نسل این گونه­های ارزشمند با صید پایدار و مسئولانه از یک سو و خرید آگاهانه و مسئولانه از سویی دیگر کمک نمایند تا بتوانیم شاهد ذخایر پایدار این ماهیان باشیم و این میراث ارزشمند را برای نسل­های بعدی نیز حفظ کنیم.